00. Inleiding

Deze wereld heeft creators nodig, bij voorkeur Uitblinkers. Om zo snel mogelijk Uitblinker te worden en zoveel mogelijkheid obstakels uit de weg te ruimen helpen 32 elementen.

Bekwaam je in alle 32 inzichten, stappen en vaardigheden

Die elementen zijn onderverdeeld in groepen:

1 (Groep roze) Inzichten om het leven als een spel op te vatten en het spel optimaal te spelen. Daarbij zijn drie ‘vrijheden’ van jou als deelnemer aan het spel belangrijk: ‘Doen’, ‘Delen’ en ‘Denken’.

2. (Groep groen) Als je iets zelf kunt dan mag je het ‘doen’. De vijf stappen die daarbij horen zijn samengevat op één kaart.

3. (Groep geel) Als een ander iets heeft of kan wat je nodig hebt dan kun je iets ‘ruilen’, bijvoorbeeld een product tegen geld. Dat is de eenvoudigste vorm van delen of interactie. Als je een ander iets wilt laten doen zonder directe beloning dan helpt het om handig te communiceren (5 stappen).

4. (Groep oranje) Als je iets niet zelf kunt en je weet niet direct wie je hiervoor kunt inschakelen, dan helpt creërend denken (6 stappen).

5. (Groep blauw) Als je creëert dan heb je ook pauze nodig. In deze groep vind je leren (van je ervaringen), duiden, beheren en herstellen van jezelf en je spullen en bewust zijn en inspiratie opdoen voor nieuw creaties.

6. (Groep paars) Bij dit alles helpen diverse vaardigheden. De ‘switch-vaardigheden’, zoals je kunnen ‘verbinden/egocentrisch kunnen zijn’ en discipline tonen/je vrij voelen’ betreffen de vaardigheid om je (extreem) naar de ene kant van de vaardigheid te kunnen begeven en, wanneer dit vereist is, naar het tegenovergestelde.

Gebruik en deel verhalen

De sprookjes zijn een speelse vorm van storytelling; ze helpen om telkens één aspect gemakkelijk te onthouden.

De uitgebreide versie van het sprookje en de langere uitleg van dit inzicht vind je binnenkort in het ledengedeelte en in het sprookjesboek.