Uitblinkers beheersen hun emoties

Uitblinker maken optimaal gebruik van emoties. Ze weten gewaarwordingen te vertalen naar emoties.

Uitblinkers zorgen ervoor dat ze zo vaak en zo lang mogelijk een goed gevoel hebben. Niet alleen vanwege het prettige gevoel op zich. Gevoel is een heel belangrijk meetinstrument dat Uitblinkers vertelt of ze goed bezig zijn. Je gevoel is een extra zintuig dat jou net als je ogen en je oren informatie geeft.

Bij elke gedachte krijg je een gevoel terug, als feedback op die gedachte. Je ziet iets of je denkt aan iets en je krijgt er een goed gevoel bij. Of een rot gevoel.

Je kunt die lijn zelfs lichamelijk doorzetten. Bij een verliefd gevoel kun je figuurlijk vlinders in je buik krijgen. Een rot gevoel kan letterlijk pijn in je buik opleveren. Als je vaak een gedachte met een rot gevoel hebt kan dat zelfs doorzetten naar een ziekte.

Je moet handig gebruik maken van je gevoel om te kunnen uitblinken in Life-theGame:

  • Uitblinkers leren een goed gevoel op te roepen en die aan bepaalde gedachten te koppelen en ze zo tot Power-gedachten te maken.
  • Uitblinkers leren gedachten los te laten en gedachten te vermijden die een slecht gevoel teruggeven.

Uitblinkers hebben dus per saldo bijna altijd een goed gevoel. En dat is alleen al een belangrijke verworvenheid voor een prettig leven.