In plaats van te tobben en te twijfelen of het wel zal lukken, hoeven Uitblinkers alleen maar het goede gevoel vast te houden. Met een ijzeren geloof geven ze hun wens als het ware een extra zetje mee in de richting van de Energiesnelweg. Uitblinkers hebben zelfvertrouwen. Ze vertrouwen in de eigen vaardigheid in het bestellen en in het realiseren.

uitblinkers hebben zelfvertrouwen
Uitblinkers hebben zelfvertrouwen.

Wees in blijde verwachting van je resultaat

Als je het juiste verlangen hebt of als je een overtuiging hebt ingesleten totdat die goed voelt dan ben je al een heel eind. Misschien heb je een traject doorgemaakt van ‘Dat lukt nooit’, via ‘Ik kan het in elk geval proberen’ en ‘Waarom zou het eigenlijk niet kunnen’ tot ‘Ik voel dat het mogelijk is’. Op dat moment moet je het gevoel vasthouden dat het onderweg is. Echte Uitblinkers in het spel kunnen er zelfs al naar leven dat de nieuwe situatie al bestaat.

uitblinkers geloven
Uitblinkers geloven.

Het gaat erom dat je nu het punt hebt bereikt dat je geen twijfel meer kent. Je weet dat de Energiesnelweg voor je bezig is. Met je ijzeren geloof geef je je wens als het ware een extra zetje mee in de richting van de Energiesnelweg. Je zegt: ‘Ik weet zeker dat je dit voor mij verzorgt.’ Noem het geloof, overtuiging of gewoon zelfvertrouwen. Want je vertrouwt in je eigen vaardigheid in het bestellen. Geloof je dat het níet gaat lukken, dan werkt dat ook: het zal inderdaad níet lukken.

Wat is zelfvertrouwen anders dan erop vertrouwen dat je iets kunt volbrengen?

uitblinkers kennen geen twijfel
Uitblinkers kennen geen twijfel.

Ga vol vertrouwen doen, ruilen, communiceren en denken & voelen

Je ziet voor je wat het eindresultaat is en gaat vervolgens met vertrouwen in je eigen kunnen doen in het spel wat nodig is om het te bereiken. Dit soort vertrouwen is bekend; velen zijn jaloers op degenen die het hebben.

Hetzelfde geldt voor communiceren. Sommigen hebben volledig vertrouwen in hun kunnen om te spreken in het openbaar, om een ander met woorden te overtuigen, om anderen te motiveren voor ze in actie te komen.

Veel van die vaardigheden, in het doen en het communiceren, kun je ontwikkelen zodat je een uitdaging met vertrouwen in jezelf tegemoet kunt zien.

Zo kun je als Uitblinker ook tegen vertrouwen in je eigen denken & voelen aankijken. Als je je vaardigheden in denken & voelen zo hebt ontwikkeld dat je gelooft dat je bestellingen goed doorkomen en afgeleverd zullen worden, dan helpt je dat enorm in het bereiken wat je wilt.

Draai het maar eens om: als je niet vertrouwt op je bestelvaardigheid en de werking van de Energiesnelweg, hoe kan het proces dan voor je werken?

uitblinkers hebben zelfvertrouwen
Uitblinkers hebben zelfvertrouwen.