Uitblinker zijn alert. Ze weten dat er nieuwe omstandigheden en mensen op hun pad gaan komen en ze grijpen die aan om hun doel te verwezenlijken. Ze kruipen niet in hun schulp. Nee, ze zoeken het avontuur. Ze overwinnen hun schroom en nemen beslissingen. Omdat ze met een goed gevoel aan hun doel werken kunnen ze dat doen op een natuurlijke, schijnbaar moeiteloze manier.

Herken het ‘bestelde’

Uitblinkers geloven heilig dat ze aantrekken wat ze wensen. Als ‘bestelde’ zaken op hun pad komen dan herkennen ze dat ook.

Als je de voorgaande stappen goed hebt uitgevoerd, dan komt het bestelde op je pad. Als je duidelijk bent geweest bij het bestellen zul je ook beter in staat zijn kansen te herkennen. En áls de juiste kans of gelegenheid zich dan aandient, dan wéét en voel je dat. En dan weet je als vanzelf hoe je deze kans kunt benutten en welke actie je dient te ondernemen. En zo zal jouw route naar succes (= het behalen of bereiken van wat je voor ogen hebt) zich als vanzelf voor je ontvouwen. Als je alert bent, voel je hoe je met de stroom mee beweegt en kansen ontvangt.

Wees alert op kansen

Omdat ze resultaten van hun denkwerk verwachten zien Uitblinkers kansen eerder dan personen die zo maar wat in de rondte denken. Bovendien hebben ze volledig vertrouwen dat ze hun missie tot een goed einde brengen. Immers, ze ontwikkelen gedachten die een een goed gevoel geven, laten zich zo met de stroom meevoeren, recht op hun doel af. Het lijkt ze wel minder moeite te kosten en dat is ook zo.

Als ze een obstakel tegenkomen bestellen ze desnoods een passende oplossing en vervolgen hun weg.

Kies voor nieuwe ervaringen

Je hoeft Uitblinkers niet moedig te noemen. Je kunt beter zeggen dat ze veel zelfvertrouwen hebben. Anders gezegd: ze hebben vertrouwen ontwikkeld in wat ze zelf tot stand kunnen brengen. Ze kennen de afloop van hun avontuur, want ze weten dat ze daarin zelf de hand hebben.

Tegelijkertijd geven ze het denken over de precieze invulling van het traject met vertrouwen uit handen.

Omarm avontuur

Besef dat je alleen verandering krijgt als je uit je vertrouwde wereldje stapt. Laat saaiheid achter je en verwelkom avontuur. Met het vertrouwen in de werking van de Energiesnelweg kun je uit je ‘comfort-zone’ stappen en je toch comfortabel als je je buiten je ervaringsgebied beweegt. Je wéét dat er eigenlijk geen grens is aan wat je zo tot stand kunt brengen. Je kent de afloop van je avontuur, want je weet dat je daarin zelf de hand hebt.

Overwin je schroom en neem beslissingen. Omdat je met een goed gevoel aan je doel werkt kun je dat vaker op gevoel doen, op een natuurlijke, schijnbaar moeiteloze manier.

Ontwikkel een relaxte alertheid voor kansen. Sta daarbij open voor alternatieven. Ontwikkel een instelling dat je elke kans durft te pakken.