Uitblinkers zien elke ervaring in het leven als een kans om te leren. Zij kunnen zelfs de kleinste ervaringen omzetten in lessen die hen ertoe aanzetten beter te worden in alles wat ze in de toekomst ondernemen. Ze begrijpen dat elke ervaring in hun leven een les bevat. Alles wat plaatsvindt vindt plaats met een reden. Als Uitblinker heb jij de leiding over je leven. Toeval bestaat niet. In elke ervaring in het leven zijn er dingen die wel en niet voor jou hebben gewerkt. Uitblinkers leren daarvan. Hoe meer lessen je leert uit je ervaringen, hoe meer je zult groeien en vorderen en hoe meer je effectief zult zijn in wat je ook kiest of doet in je  leven.

Er zijn ontelbare momenten in je leven waaruit je kunt kiezen om een ​​les te leren of niet. Je eigen ervaringen bieden een enorme rijkdom aan leermogelijkheden en mogelijkheden waarop je een betere jij kunt bouwen

Leer van het verleden en van je ervaringen

Gewoonlijk staan Uitblinkers niet stil bij het verleden; ze kijken liever vooruit. De uitzondering is als je hiervan wilt leren. Leren van je verleden biedt je een solide en rijke basis voor je toekomst. Je kunt elke dag leren van de ervaringen van je leven, en zo een betere toekomst scheppen.

Leer gebeurtenissen in je leven te herkennen als het resultaat van je gedrag, ruil, communicatie of gedachten. Jouw keuzes leiden tot kleine of grote lessen die je moet leren en als je ze eenmaal hebt geleerd, moet je doorgaan naar de volgende lessen, tenzij je een fout maakt. Als je een les niet leert is de kans groot dan de situatie zich in een variant herhaalt. net zo lang tot je de les wel leert.

Wees dus dankbaar voor zowel prachtige als onaangename ervaringen en lessen omdat ze de beste leermomenten zijn voor je vooruitgang en voor het vervullen van je opdracht.

(Maar laat het los zodra je de les hebt begrepen!)

Leer van anderen

Je hoeft niet per se alles zelf mee te maken (hoewel je dat wel heel goed bijblijft). Je kunt gelukkig ook bouwen op de kennis en ervaring van anderen. Trek daarom op met mensen van wie je iets kan leren en sta open voor wat zij je kunnen leren. Alle Uitblinkers hebben een of andere coach, mentor of specialist.

Als Uitblinker ken je je klassieken en heb je meer dan gemiddelde kennis op je specialiteit.

Via Internet heb je een schat aan kennis onder je vingertoppen beschikbaar. Kies de vorm die het beste bij je past. In plaats van teksten zijn er ook vaak podcast of video’s te vinden.

En als je het op je gemak wilt leren, neem dan de tijd voor een goed boek. Op deze website vind je links naar boeken over de inzichten, stappen en vaardigheden..