Een gezonde en energieke geest huist in een gezond lichaam. Uitblinkers zorgen voor voldoende beweging, frisse lucht en gezonde voeding en brengen voldoende tijd door in de natuur.  Ze zorgen ervoor dat ze altijd voldoende energie hebben om acties in gang te zetten. Ze begrijpen de invloed van voeding, drank, sigaretten en drugs. Ze signaleren dat ze van veel koffie (en bepaalde thee) opgefokt raken. Ze luisteren naar hun lichaam of ze iets moeten gebruiken of niet. Ze drinken voldoende water en voelen aan wanneer ze te weinig gedronken hebben. Ze vullen bestanddelen aan als er tekorten zijn. En ze kunnen zelf energie bijtanken zonder voeding of drinken.

Het is van groot belang om je verlangens met voldoende energie naar de Energiesnelweg te sturen. Dat doe je weliswaar met je geest, maar deze is onderdeel van een lichaam. Die energie moet dan wel aanwezig zijn. Bovendien heb je een energiek lichaam nodig om over je verlangens te communiceren en om kansen te pakken als deze voorbij komen. Daarom is het belangrijk je lichaam fit te houden.

Uitblinkers in Life-theGame begrijpen dat hun gezonde lichaam voertuig is voor een gezonde geest. Ze begrijpen de invloed van voeding, drank, sigaretten en drugs. Ze signaleren dat ze van veel koffie (en bepaalde thee) opgefokt raken. Ze luisteren naar hun lichaam of ze iets moeten gebruiken of niet. Ze drinken voldoende water en voelen aan wanneer ze te weinig gedronken hebben. Ze weten vitaal te blijven door gezond te leven met voldoende beweging en frisse lucht, voldoende tijd doorbrengen in de natuur. Ze bewaken de juiste balans en variatie in hun voeding en nemen de tijd om te eten.

De juiste voeding

Van Kooten en De Bie zeiden het al: ‘Goed kauwen is belangrijk.’ Grote brokken zijn een belasting voor je spijsvertering, van goed gekauwd voedsel krijg je meer energie.

Een uitbalanceerde voeding is een belangrijke stap naar een hoger energieniveau. Elk voedingsmiddel bevat verschillende voedingsstoffen in verschillende hoeveelheden. Elk lichaam reageert weer net anders op voeding (allergieën!), maar in het algemeen zijn groente, fruit en brood eten goed voor je en moet je oppassen met verzadigde vetzuren. Eiwitten helpen om je energieniveau te verhogen. De combinatie met koolhydraten is niet altijd effectief, met groenten over het algemeen wel. Je vindt eiwitten onder andere in vlees en gevogelte, maar je hoeft niet elke dag vlees te eten. Eiwitten zitten ook in zuivelproducten, eieren en bonen. Je moet niet te veel eten en uiteraard ook niet te weinig. Bovendien moet je zorgen voor voldoende variatie. Als je elke dag iets eet uit elk van de vakken uit de schijf van vijf, dan kom je in de regel aan de benodigde voedingsstoffen met voldoende variëteit in je eten. En als je lichaam behoefte blijkt te hebben aan extra stoffen, overweeg dan goede supplementen. Je lichaam moet niet alleen energie opbouwen en vasthouden, maar ook gezond blijven.

Tien voorbeelden van gezonde voeding

 • Blauwe druiven – antioxidanten en phytochemical tegen verkalking en verstopping van aderen
 • Broccoli – vitamine C, ijzer, foliumzuur, calcium, magnesium en het bacteriedodende sulforaan (tegen kanker)
 • Citrusvruchten – vitamine C, bioflavonoïden (tegen kanker, hart- en vaatziekten en ontstekingen) en pectine (cholesterol regulerend)
 • Groene thee – antioxidanten tegen kanker, tegen hartziekten en hoge bloeddruk
 • Knoflook – allicine (tegen hoge bloeddruk, hart- en vaatziekten en hoog cholesterolgehalte, antivirussen, anti-bacteriën)
 • Rode peper – aanmaken van endorfine, antioxidanten tegen hart- en vaatziekten, kanker, anti-maagzweren
 • Soja – sojasaus, tofu, tempeh (phyto-oestrogeen tegen kanker en hart- en vaatziekten en problemen bij de overgang)
 • Tomaten – antioxidanten tegen hart- en vaatziekten en (prostaat)kanker, tegen vermindering van zicht)
 • Yoghurt – melkzuurbacteriën voor maag en darmen, tegen schimmelinfecties, voedselallergie en voor het immuunsysteem
 • Vette vis – makreel, zalm, sardientjes, haring, forel (bloed verdunnen, tegen hoge bloeddruk, tegen hart- en vaatziekten, tegen ontstekingen)

Drink voldoende

Het lichaam heeft vocht nodig om afvalstoffen te kunnen afscheiden. Daarom is het belangrijk veel te drinken, anders blijven die stoffen in je lijf. Begin de dag met twee glazen water en probeer per dag ongeveer twee liter vocht in te nemen. Drinken tijdens en vlak na de maaltijd is minder goed dan ervoor. Water, vers geperst vruchtensap of groentesap en kruidenthee zijn gezond drinken. Alcoholhoudende drank heeft meer nadelen dan voordelen, zeker bij overmatig gebruik.

Beweging

Naast gezonde voeding en gezond (positief) denken, is beweging (doen) een belangrijk onderdeel om je lichaam gezond te houden. Voldoende bewegen verlaagt de bloeddruk en houdt hart en bloedvaten in goede conditie. Door beweging vermindert het cholesterolgehalte en blijf je gemakkelijker op een gezond gewicht. Het bevordert de spijsvertering, gaat diabetes en botontkalking tegen. Als je beweegt raken zorgen naar de achtergrond en je slaapt lekkerder. Stevig wandelen, fietsen, traplopen, stofzuigen, ramen lappen, ander fysiek werk … het maakt niet uit wat je doet. Het is gezond om elke dag 30 minuten (minimaal matig intensief) te bewegen.

Uitblinkers managen hun energie.

Ze weten hoe ze hun energie kunnen vergroten. Hoe ze energie door zich kunnen laten stromen naar een ander. Uitblinkers weten hun energie vast te houden op momenten dat dat nodig is. Ze gebruiken technieken om extra energie te laden.

gezond leven

 

Alles bestaat uit energie. En die energie kan trillen. Dat wij die energie niet zien ligt voor een deel aan de zintuigen waarmee we uitgerust zijn. We kunnen met onze ogen bijvoorbeeld niet inzoomen op materie tot onder atoomniveau.

Wat we wel kunnen zien, horen, voelen e.d. is energie die zich heeft verdicht tot materie. Met oneindige precisie en complexiteit trilt energie in zo’n mooi patroon dat het voor ons overkomt als een tafel of een steen of een menselijk lichaam.Onze ogen zijn geschikt voor bepaalde frequenties zodat we bepaalde trillende energie zien. Zo kunnen we deze zien welke kleur iets heeft. Onze oren zijn weer geschikt voor lagere trillingen in het spectrum van geluid. Zo kunnen we horen wat voor geluid iets maakt. Zelfs onze vingers geven uiteindelijk trillingenaan de hersenen door. Die eigenschap maakt dat wij iets als hard of zacht, ruw of glad voelen.

beheers energie

Zo komt er de hele dag trillingsinformatie in onze hersenen binnen, die mede bepaalt hoe wij onze werkelijkheid ‘zien’.

Er gaan echter ook de hele dag trillingen naar buiten. Dat doen onze hersenen. Onze gedachten zijn niets anders dan gecompliceerd trillende energiepakketjes. Onze gedachten zetten energie in beweging.

We zien ze niet, die gedachten – evenmin als we de informatie over een bittere smaak zien die in onze hersenen binnekomt. Echter, we weten dat niet zichtbare zaken wel degelijk kunnen bestaan. Denk maar aan draadloze telefonie, magnetisme en zwaartekracht. Dus je kunt je vast ook wel voorstellen dat die energie van onze gedachten nog ‘ergens’ is en informatie bevat.

Een losse, oppervlakkige gedachte belandt ergens in een uithoek van onze informatie-opslag. Een gedachte die veel aandacht krijgt wordt steeds opnieuw gevoed met energie en zo krachtiger en krachtiger.

Nu komt het mooie principe waarvan uitblinkers veel profijt hebben: jouw onzichtbare, krachtige gedachte (wens, verlangen) zet je even onzichtbare hogere ‘ik’ aan het werk om met energie jouw wens in te vullen.

Ik heb hiervoor de term Energiesnelweg geïntroduceerd. De energie van de Energiesnelweg stroomt en trilt overal. In de hardste steen en in de ijlste lucht. Daarmee is het een prachtig, verbindend netwerk. Net zoals het Internet, de elektronische snelweg.

Als we die vergelijking doortrekken kunnen we spreken van de Energiesnelweg als het samenstel van

 • het vrije energieveld en de tot materie verdichte energieconcentraties
 • de onzichtbare onderlinge verbindingen én
 • de fantastische mogelijkheden. Je kunt je voorstellen dat die zelfs veel groter zijn dan de mogelijkheden van de elektronische snelweg.

In de praktijk betekent dat dat in het gigantische radarwerk van alles wat er maar bestaat en gebeurt veranderingen plaatsvinden om jouw wens te vervullen. Alles schikt een beetje op of past op een net andere manier in elkaar om bij jou af te leveren wat je bestelde. Er doen zich met het bestaand materiaal nieuwe situaties voor die voor jou gunstig zijn. En waar nodig wordt er uit de oneindige hoeveelheid vrije energie nieuw materiaal gemaakt en bij je afgeleverd.

Je kunt het een beetje vergelijken met hoe planten en bomen in een bos groeien. Elke dag is het bos weer net ietsje anders. Of hoe wolkenformaties steeds weer veranderen. Het is één groot systeem waarvan de onderdelen telkens op een andere manier samenwerken.

Je zult begrijpen dat wensen niet altijd direct vervuld kunnen worden. Er moet soms heel wat geschoven en tot vorm verdicht worden voordat de energiesnelweg je bestelling kan afleveren. Een andere keer lijkt het alsof er wel een snelle aflevering mogelijk is. Soms is de wens dan al lang aanwezig, maar is de aflevering van de bestelling onbewust lang tegen gehouden en daardoor de druk heel groot geworden.

Die druk heeft ook te maken met de vurigheid van de wens. Hoe meer energie er achter een gedachte (wens, verlangen) zit, hoe meer druk er zit op de realisatie ervan.

Uitblinkers maken van gedachten Power-gedachten door ze met extra energie te voeden.

Emoties geven precies aan hoeveel energie er in een gedachte zit. Ben je enorm enthousiast en voel je dat je in een ‘flow’ zit dan heeft je bestelling meer kracht en krijgt deze voorrang. Voel je afschuw of woede, dan zit er ook veel energie achter die gedachte. Maar dan is de truc om direct die grote energie om te zetten naar het tegenovergestelde – namelijk wat je wél wenselijk vindt. Als je blijft hangen in negativiteit dan bestel je het negatieve met al die kracht. En dat willen uitblinkers niet.

Uitblinkers zijn zich heel bewust van de kracht van emoties. Zij kunnen zich met eenvoudige technieken opladen met extra energie en vervolgens hun gedachten kracht bij zetten.

Als je de kunst verstaat om je gedachten te kiezen en te voorzien van een grote dosis positieve energie dan moet je soms even geduld hebben, maar dan is er niets ter wereld dat jouw bestelling kan tegenhouden.