let op signalenUitblinkers zorgen ervoor dat ze zo vaak en zo lang mogelijk een goed gevoel hebben. Niet alleen vanwege het prettige gevoel op zich. Gevoel is een zeer belangrijk meetinstrument dat uitblinkers vertelt of ze goed bezig zijn. Je gevoel is een extra zintuig dat jou net als je ogen en je oren informatie geeft.

Bij elke gedachte krijg je namelijk een gevoel terug, als feedback op die gedachte. Je ziet iets of je denkt aan iets en je krijgt er een goed gevoel bij. Of een rot gevoel.

Je kunt die lijn zelfs lichamelijk doorzetten. Bij een verliefd gevoel kun je figuurlijk vlinders in je buik krijgen. Een rot gevoel kan letterlijk pijn in je buik opleveren.  Als je vaak een gedachte met een rot gevoel hebt kan die zelfs doorzetten naar een ziekte.

Je kunt gevoel vergelijken met een olielampje in je auto. Als dat aangeeft dat er te weinig olie in de motor zit, dan kun je dat maar beter serieus nemen. Doe dat bij herhaling niet, dan loopt de motor op een zeker moment vast.

Je moet handig gebruik maken van gevoel om te kunnen uitblinken:

  • Uitblinkers gebruiken hun gevoel om te kijken of een wens of verlangen echt bij ze past
  • Uitblinkers checken hun gevoel of ze een meewerkende of een tegenwerkende gedachte hebben over hun wens.
  • UItblinkers leren een goed gevoel op te roepen en die aan bepaalde gedachten te koppelen en ze zo tot Power-gedachten te maken
  • Uitblinkers leren gedachten los te laten en gedachten te vermijden die een slecht gevoel teruggeven.

Uitblinkers hebben dus per saldo bijna altijd een goed gevoel. En dat is alleen een belangrijke verworvenheid voor een prettig leven.