Alles wat we meemaken in het leven wordt opgeslagen. Niet alleen de gebeurtenis blijft bewaard, maar ook wat we toen dachten, voelden, zagen en hoorden. Datgene waar we ons druk over maakten, is er al lang niet meer, maar de energie ervan blijft bewaard in elke cel van ons lichaam. Gebeurt er later iets dat lijkt op de oorspronkelijke ervaring, dan reageert het lichaam zoals het de eerste keer reageerde; met angst, schrik, verdriet of boosheid.  Wanneer je vaker iets meemaakt dat (onbewust) herinneringen oproept aan de oorspronkelijke gebeurtenis kan dit een eigen leven gaan leiden. De energie kan niet meer doorstromen en er ontstaat een blokkade. Het lichaam is uit balans en gaat klachten vertonen.

Het verband tussen een fysieke klacht en de manier waarop zij is ontstaan, ligt niet altijd voor de hand. Je moet er wel even voor spitten en graven. Soms kun je dat zelf, soms heb je er hulp bij nodig. Belangrijk is dat je alle stukjes van de puzzel in handen krijgt, zodat het plaatje compleet wordt. Dit levert niet alleen inzicht op, maar geeft ook handvatten om de klacht te behandelen. Als je weet waar het vandaan komt, kun je beter bepalen hoe je ermee om wilt gaan.

Mooie praktijkvoorbeelden over de huidaandoening psoriasis en over depressiviteit voortkomend uit ervaringen in de kinderjaren op kenjekind.nl


0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.