Gelijksoortige gedachten slijten een pad uit dat we steeds gemakkelijker herkennen en steeds vaker volgen. Zo helpen we flink mee aan het aanleggen van een snelweg naar onze eigen toekomst.
Kiezen van deze snelweg is op een bepaald moment een automatisme is geworden. Dat kan de weg zijn naar iets dat je wenst, maar ook een pad naar iets waar je last van hebt.

Hoe kun je als Uitblinker van een ‘verkeerde snelweg’ af komen? Ten eerste besteed je er geen aandacht meer aan. Aandacht voedt en maakt groter. Ten tweede slijt je in plaats ervan een nieuw pad in. Dat doe je door een actieve en positief geformuleerde wenselijke situatie te herhalen. In je hoofd of hardop. Vaak is daar tijd voor nodig, volgens sommigen minimaal een maand. Persoonlijk heb ik de ervaring dat ik mij ook op heel korte termijn kan programmeren.

Onderweg in de auto naar een afspraak kan ik mij nog snel instellen op een gewenste situatie bij aankomst. Het lukt mij soms om een slecht gevoel („alles zit tegen, ik voel me niet fit, mijn voorstellen hadden beter gekund‟) in enkele minuten om te turnen naar een geloof in succes, bijvoorbeeld een geslaagde presentatie. Bij de vijftiende herhaling treedt meestal het „yes‟-gevoel op. Soms moet ik wat langer herhalen, tot dit goede gevoel er is. Dan kan ik het loslaten en mijn gedachten verzetten. Met de overtuiging dat de Energiesnelweg voor mij werkt gaat het altijd goed.


0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.