Centraal in het boek ‘Vraag en het wordt gegeven’ staat de gedachte dat het oneindige en overvloedige Universum vooral luistert naar de emotionele lading van onze geheime of uitgesproken wensen. Luisterend naar de vibratie van onze emotie kan het Universum niet anders dan het gevraagde schenken, mits wij die stroom niet hinderen. En hoe je die stroom kunt toelaten, wordt met tal van voorbeelden en oefeningen duidelijk gemaakt. Bron: boekenstand.nl.

Dit is het universum van trilling. Einstein zei ooit: “Niets gebeurt totdat iets beweegt”. Alles trilt met een specifieke frequentie. Kwantumdeeltjes vibreren zó snel dat het spot met de wereld van begin en einde.
De hoogste/snelste energie wordt Bron-Energie genoemd. Wij en alles komen van deze vibratie om daarna te gaan naar de wereld van dingen, lichamen, gedachten en ego’s.
Met het achterlaten van de Bron-energie, aanvaardden wij onze hele wereld van problemen, ziekten, tekorten en angsten. De leringen van Abraham zijn gericht op het in alle opzichten terugkeren naar die Bron waar alles uit voortkomt en waar alles ook naar terugkeert.

Wayne Dyer ging reeds uit van deze Bronenergie in zijn boek De Kracht van Verandering. “Abraham kan u echter deze verlichte wijsheid bieden door voor 100 procent verbonden te zijn met die Bron en er nooit in het minst aan te twijfelen”, aldus Wayne Dyer in zijn voorwoord bij dit boek.

Abraham zelf zegt: “Wij zijn een Collectief Bewustzijn, dat gedachtenpakketjes doorgeeft aan Esther, die ze vertaalt naar hun fysieke woordequivalent. Wij heten Abraham en spreken tot je vanuit de niet-fysieke dimensie. Ook jij bent voortgekomen uit de niet-fysieke dimensie, en eigenlijk verschillen we niet zoveel van elkaar. Jouw fysieke wereld is ontstaan uit de projectie van het niet-fysieke. In feite zijn jij en jouw fysieke wereld verlengingen van niet-fysieke Bronenergie.”

Centraal in dit boek staat de gedachte dat het oneindige en overvloedige Universum vooral luistert naar de emotionele lading van onze geheime of uitgesproken wensen.
Luisterend naar de vibratie van onze emotie kan het Universum niet anders dan het gevraagde schenken, mits wij die stroom niet hinderen. En hoe je die stroom kunt toelaten, wordt met tal van voorbeelden en oefeningen duidelijk gemaakt.

(Bron:succesboeken.nl

‘Vraag en het wordt gegeven’is een boek over het manifesteren van je wensen en verlangens volgens de krachtigste wet van het universum: de wet van Aantrekking. Via channeling komt sinds 1985 het hoge collectieve bewustzijn, genaamd Abraham, door bij het schrijversechtpaar Hicks. In dit boek zijn de leringen van Abraham opgenomen; deel 1 is theoretisch van karakter en in deel 2 mag men zelf aan de slag gaan met de 22 oefeningen (met zogezegd bewezen effect). De lessen en oefeningen zijn eenvoudig van opzet, simpel te begrijpen en goed toepasbaar. Het boek doet erg denken aan ‘Seth spreekt’ van Jane Roberts uit de jaren zeventig, maar dan veel toegankelijker. En het heeft ook veel van Louise Hay ‘Liefde heelt’. Het voorwoord is geschreven door nog zo’n spirituele grootheid, Wayne W. Dyer. De vele verschillende lettertypen die zijn gebruikt, zorgen voor een onrustige bladspiegel.. Achterin zijn een verklarende woordenlijst opgenomen en info over de auteurs. (Biblion recensie, drs. O. Bachnoe)

Categorieën: Boekbespreking

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.