Dat de kracht van gedachten zichtbaar is bewees de Japanse onderzoeker Masaru Emoto. Hij vroor watermonsters in die waren blootgesteld aan woorden, gedachten, emoties of muziek. Daarna maakte hij foto’s van de waterkristallen en ontdekte dat de positief beïnvloede watermonsters mooie en perfect gevormde kristallen opleveren, terwijl negatieve woorden, gedachten en emoties resulteren in lelijke, misvormde kristallen. Het boek ‘De boodschap van water’ bevat de eerste foto’s ooit gemaakt van bevroren waterkristallen.

Gedurende vijftien jaar intensief onderzoek heeft Masaru Emoto duizenden waterkristallen gefotografeerd. Weinige waren zo mooi en levensbevestigend als de kristallen die ontstonden bij de woorden liefde en dankbaarheid. Hij laat zien hoe water betrokken is bij de schepping van het universum en onderzoekt de betekenis van woorden en taal, hun oorsprong en hun effect op de vorm van de waterkristallen. Duidelijk wordt hoe water samen met onze gebeden, emoties en positieve woorden ons en het gehele universum kan helen. Dr. Emoto legt uit dat water zijn echte vorm heeft verloren, net zoals onze eigen manier van leven zich steeds meer verwijderd heeft van onze essentie. Hij geeft aan hoe je je levensstijl kunt veranderen en hoe je een betere communicatie, harmonieuzere relaties en meer gezondheid kunt creëren.


NBD|Biblion recensie
Wat is het verschil tussen de soorten informatie die water bevat? Dit is de kernvraag die de auteur beantwoordt in dit fotoboekje. Uitgangspunt is dat verschillende soorten water in bevroren toestand ook verschillend gevormde kristallen opleveren: zuiver water vormt regelmatiger kristallen dan verontreinigd water. Maar de auteur gaat verder: aan de kristalvorm is af te lezen wat de invloed is van informatie van buitenaf op de (gemoeds-)toestand van het water. Zo laat hij zien welke invloed het afspelen van bepaalde muziek heeft op de kristalvorm: Heavy Metal toont verstoorde kristallen; een droevig Koreaans volksliedje levert daarentegen een vorm op die er ‘schrijnend, verdrietig en hartverscheurend’ uitziet. Ook de invloed van het tonen van bepaalde woorden aan een buisje water is aan de kristalvorm af te lezen. De auteur, aanhanger van de HADO-theorie, gaat ver in zijn conclusies, die voor de gemiddelde westerling met wellicht grote scepsis worden ontvangen. Fascinerend boek dat past in de huidige trend van de zoektocht naar hogere krachten. Eerder verscheen ‘Water weet het antwoord’. (NBD|Biblion recensie, Redactie)


Iemand die alles van water begrijpt is de Japanner Masaru Emoto. Hij wijdt zich al enige decennia aan onderzoek naar water in relatie tot zijn omgeving. Hij weet voor leken zichtbaar te maken hoe invloeden van buitenaf veranderingen veroorzaken in de molecuulstructuur van water. Hiermee voert hij ons binnen in een wondere wereld, waarin alles met alles samenhangt.

Hoewel Emoto bij zijn onderzoek gebruik maakt van geavanceerde apparatuur, is zijn werkwijze in wezen eenvoudig. Hij bevriest watermonsters en onderzoekt de zo verkregen ijskristallen die hij vervolgens fotografeert, enkele honderden malen vergroot. De wijze waarop de ijskristallen zich vormen, zou je kunnen zien als de manier waarop water zich uitdrukt.
Aanvankelijk onderzocht hij vooral leidingwater en water uit natuurlijke bronnen. Later kwam hij op het idee om water ‘naar muziek te laten luisteren’ en het bloot te stellen aan de invloed van woorden. Wat zichtbaar werd, is verbazingwekkend en inspirerend. Niet alleen geluid, maar zelfs geschreven woorden hebben een trilling, die door het water wordt ‘verstaan’. Water blijkt letterlijk te ‘floreren’ wanneer het in aanraking komt met harmonische vibraties; zoals kristalbloemen op de foto’s laten zien. Wanneer het wordt blootgesteld aan negatieve trillingen (ook vervuiling valt daar onder) raakt het als het ware de kluts kwijt en verliest zijn structuur. (Bron: De Bewustzijnsfabriek)


 De Japanse onderzoeker Masaru Emoto vroor watermonsters in die tevoren waren blootgesteld aan negatieve of positieve woorden gedachten, emoties of verschillende soorten muziek. Daarna maakt hij foto’s van de waterkristallen en stelde vast dat de positief beïnvloede watermonsters mooie en perfect gevormde kristallen opleveren, terwijl negatieve woorden, gedachten en emoties resulteren in lelijke, misvormde kristallen. Aangezien de wereld en wijzelf voor zeventig procent uit water bestaan, hebben we met deze eigenschap van water de sleutel in handen om grote veranderingen te bewerkstelligen, zowel op persoonlijk vlak als op collectief en mondiaal niveau. (Bron: bol.com)

Categorieën: Boekbespreking

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.