Je wordt een uitblinker door verlangens te ontwikkelen en die verlangens te realiseren. Een belangrijke voorwaarde van een goed verlangen is dat die wens op zich goed voelt. Je mag er niemand mee benadelen. Het moet goed voor jou zijn en niet schadelijk voor anderen. Het moet bij je passen. En dat laatste is wel eens moeilijk te bepalen. Het kan bijvoorbeeld zijn dat je veel geld en een leven in grote luxe wenst. En dat je gevoel aangeeft dat je daarmee niet werkelijk gelukkig zult worden, bijvoorbeeld omdat je bang bent voor inbraak. De eenvoudigste test is: vraag het aan je hart.

In je hart zetelen je emoties. Emoties zijn een perfecte graadmeter. Laat je hart spreken en wees eerlijk naar jezelf. Soms krijg je iets niet omdat je diep in je hart niet achter je wens staat. Je hogere „ik‟ met zijn veel grotere kennis en inzicht laat dan weten dat hij andere plannen heeft en weet wat goed en belangrijk voor je is.

Als je wilt bepalen wat voor jou belangrijk is probeer dan eens het volgende:

 • Neem een groot vel papier en verdeel dat met lijnen in vier gelijke delen. Teken een cirkel in het midden en zet daarin: „Mijn verlangens‟. Zet in de vier vakken achtereenvolgens:
  • Mijn lichaam
  • Mijn relaties
  • Mijn werk
  • Mijn spullen
 • In elk van de vakken zet je nu wat jij bij dit onderwerp verlangt. Dus bijvoorbeeld bij „Mijn spullen‟: Ik wil een mooie tuin en ik wil een nieuwe auto. Bij „Mijn lichaam‟ zet je bijvoorbeeld: „Ik wil een slank lichaam‟, „Ik wil lenig zijn‟ of „Ik wil een groot uithoudingsvermogen hebben‟.
 • Nu ga je bij elk van die verlangens aangeven waarom je dat wilt. Bijvoorbeeld: „Ik wil slank zijn… omdat een bikini mij dan zoveel beter staat‟ of „Ik wil een nieuwe auto… zodat ik mij veiliger voel op de snelweg‟ of „…omdat ik dan met plezier andere mensen meeneem‟.
 • Door je af te vragen waarom, dring je door tot de kern van wat je verlangt. Je leert je echte verlangens beter kennen en de Energiesnelweg kan daar beter op reageren.

Het mooiste en beste is als je wens in het verlengde ligt van een groter doel in je leven. Dat zit overigens heel vaak niet in het materiële.

Door welke gedachten of overtuigingen of door welk geweten zou je je moeten laten leiden is helder beschreven in het boek De verbazingwekkende kracht van je emoties – met de ondertitel Hoe de Law of Attraction werkt in jouw leven. Uitblinkers kunnen o.a. inspiratie opdoen uit de tientallen casestudies in deel II. Boek bestellen? Klik op de afbeelding:

De verbazingwekkende kracht van je emoties

De verbazingwekkende kracht van je emoties

Esther Hicks & Jerry Hicks


0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.