Het bestellen op de ‘Energiesnelweg’ van onbeperkte mogelijkheden komt nogal precies. Als beginnende ‘besteller’ moet je extra attent zijn. Als je een bedrag van € 10.000 op je bankrekening visualiseert, zorg er dan wel voor dat het in de zwarte cijfers is. Anders sta je straks ongewild € 10.000 in het rood. Het lijkt belachelijk maar zulke vergissingen komen voor.

Nog een tip: denk bij het bestellen in het nú. Ook al bestel je iets met enige levertijd, het is beter om in de tegenwoordige tijd te denken.

Niet: ik wórd topscorer, maar: ik bén topscorer.
Niet: ik wil afvallen, maar: ik ben op mijn streefgewicht.
Niet: ik zal stoppen met roken, maar: ik ben gestopt met roken. 

Dit klinkt als zelfverlakkerij. Immers, je weet heel goed dat je nog niet bent waar je wezen wilt. Echter, omgekeerd, als je instructies op de toekomst slaan blijf je steken in het proces. Je bent altijd een topscorer in wording, maar je bereikt dat nooit. Je bent inderdaad altijd bezig met afvallen, maar je bereikt nooit je streefgewicht. Je neemt je elke dag weer voor om te stoppen met roken, maar je doet het nooit. Bestel dus in de tegenwoordige tijd. Verwacht het in het volste vertrouwen. Beeld je in dat je het al ontvangen hebt. Wees er zelfs al dankbaar voor, hoewel dat gek klinkt. Probeer er zelfs al naar te leven alsof de bestelling is afgeleverd.


0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.