Ongeluk is een signaal voor de mens, een aansporing om zijn leven op orde te krijgen.

Geluk wordt in grote mate bepaald door de wijze waarop we tegen het leven aankijken. Onze gedachten zijn van enorme invloed op onze stemming.
Het is van grote waarde om je eigen verlangens te kennen en als inspiratiebron te gebruiken voor het bereiken van veranderingen. Daarnaast is het van belang om te streven naar op dit moment tevreden te zijn. Dat betekent niet dat je je huidige leven als perfect ziet, maar dat je gerustgesteld wordt door de gedachte dat je je leven zelf kunt beinvloeden.

Hoewel dit optimisme betrekking heeft op de toekomst, zal het vooruitzicht op een mooier en beter leven je huidige stemming aanzienlijk verbeteren.
En deze betere stemming maakt je meer geschikt om ook daadwerkelijk je doelen te bereiken. Verlangen is de motor van elke positieve verandering.
Het ontbreken van verwachtingen en doelen heeft belangrijke nadelen.
Onderzoek heeft aangetoond dat doelen richting en structuur aan ons leven geven.
Doelstellingen werken motiverend.

Een van de belangrijkste doelstellingen is om plezier te hebben (krijgen) in dagelijkse activiteiten. Belangrijk is dat je beter je verlangens kunt najagen (en dan naast het succes daarvan tevens ook vaak tegen teleurstellingen aanlopen) dan het leven passief uitzitten.
(vrij naar M.C. Berg)


0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.