Een goede tip is: oefen jezelf in die positieve gedachten als je je goed voelt. Bijvoorbeeld als je ontspannen bent. Als je in de natuur loopt. Als je op vakantie bent. Het is een stuk gemakkelijker om je goede gevoel heel lang te verlengen door alleen maar goed aanvoelende gedachten te blijven ontwikkelen, dan om bij een slecht gevoel het goede gevoel terug te krijgen.

Als je ziek bent valt het niet mee om jezelf voor te stellen als een gezond mens. Maar ook dan weet je misschien wanneer je relatief op je best bent, bijvoorbeeld ’s ochtends als je goed geslapen hebt. Overigens is het een goed idee om je in bed, voor het inslapen, voor te nemen de volgende dag verfrist en energiek op te staan.

Het is heel gemakkelijk en verleidelijk om juist op slechte moment aandacht te besteden aan wat je niet wilt. Toen ik net begon in een commerciële baan bij een reclamebureau voelde ik de enorme verantwoording voor de tevredenheid van mijn klanten. Als ik na aflevering van een nieuwe brochure of plaatsing van een advertentie door een klant gebeld werd was mijn eerste gedachte: als er maar niets mis is. Soms was er inderdaad iets mis, echter al snel besefte ik dat ik dat wellicht over mij afriep. Ik heb mij toen opnieuw geprogrammeerd naar een positieve verwachting wanneer ik telefoon kreeg. Vanaf dat moment nam ik opgewekt en met vertrouwen de telefoon op. Zelden was er nog iets mis en problemen waren altijd soepel op te lossen.

Op prettige momenten kun je jezelf conditioneren of programmeren zodat oude patronen in gedachten en gedragingen vervangen worden door betere.


0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.